In het centrum van Sittard is een multifunctioneel project (Ligne) gerealiseerd met culturele, educatieve, commerciële en woonfuncties. In de het complex is tevens woonruimte gecreëerd welke door Daelzicht wordt gehuurd voor de huisvesting van haar cliënten. Alle activiteiten en woonvoorzieningen zijn erop ingericht de cliënten zoveel mogelijk te laten meedoen in de samenleving. De nieuwe multifunctionele accommodatie in hartje Sittard is hier bij uitstek voor geschikt.

Ondertussen zijn de eerste gebruikers, Zuyd Hogeschool, de bibliotheek, het filmhuis en de cliënten van Daelzicht verhuisd en komt het project tot leven. De gevarieerde mix van gebruikers geeft het gebied nu al een geheel eigen onderscheidend karakter met een grote mate van levendigheid.

Daelzicht is gevestigd op de tweede en derde verdieping van het Zuidblok, met de entree aan de Rijksweg Noord. Hier zijn 32 appartementen gerealiseerd, welke zijn voorzien van een slaapkamer, badkamer en keuken. Voor elke tien woningen is een gezamenlijke woonkamer gerealiseerd. Al deze voorzieningen liggen rondom een grote binnentuin op de tweede verdieping. op de derde verdieping is bovendien een groot zonneterras.

VEZA Project B.V. heeft in opdracht van Daelzicht het projectmanagement verzorgd. In de basis was er geen ruimte voor zorgwoningen. Het is dus een hele opgave geweest om de commerciële ruimtes aan te passen naar goede functionele zorgwoningen. Tijdens de uitvoering heeft VEZA Project B.V. de directievoering en het toezicht verzorgd en nadat het gebouw gereed was de verhuizing begeleidt.

Voor meer informatie en foto’s zie: Referentie VEZA Sittard Ligne