Heuvelland Zorggroep is opgericht in januari 2010. Het primaire doel van de organisatie is het aanbieden van kleinschalige woonprojecten voor mensen met een autistisch spectrum stoornis of aanverwante stoornissen. Daarnaast bieden zij ook dagbesteding en ambulante begeleiding aan. Verspreidt over het Zuid-Limburgse heuvelland heeft Heuvelland Zorggroep inmiddels diverse kleinschalige woonprojecten gerealiseerd.

De eigenwaarde en de zelfstandigheid van de cliënten wordt actief bevorderd. De organisatie richt zich tot (jong-)volwassenen vanaf 18 jaar met autisme en aanverwante stoornissen. Er wordt geen onderscheid gemaakt in het type sociaal gedrag van de persoon met autisme of in zijn/haar communicatie mogelijkheden. Wel wordt een minimaal niveau van zelfredzaamheid gevraagd.

Heuvelland Zorggroep heeft onder andere de locatie Wahlwiller, Capucijnenweg 9 in portefeuille voor het aanbieden van een aantal zorgstudio’s en dagbesteding voor cliënten met een autistisch spectrum. De locatie heeft veel potentie om aanvullende functies en dienstverlening aan te laten sluiten. VEZA Advies B.V. zal Heuvelland Zorggroep ondersteunen en adviseren in het vaststellen van de ambitie, de conceptontwikkeling, en het voorbereiden van een ruimtelijk, functioneel en technisch Programma van Eisen. Daarnaast zal de organische bloei van deze locatie worden vertaald in een fasering en een financieel model.

Ook de portefeuille strategie van Heuvelland Zorggroep wordt verder aangevuld met een lange termijn vastgoed planning.